Park Střed ve vzpomínkách pamětníků

18. 9. 2018

Květiny, stromy, vodní kaskáda. Dávná oáza města. Od doby, kdy Park Střed zažíval svou největší slávu, uběhly bezmála tři desítky let. Jak v té době vypadal a s jakými vzpomínkami si ho spojují místní pamětníci, zachycuje aktuální výstava mapující historii parku.

Do projektu se zapojilo několik desítek Mostečanů, kteří kromě osobních vzpomínek poskytli také řadu zajímavých fotografií z rodinných archivů. Základní umělecká škola v Moskevské ulici pak vytvořila z historických snímků parku a zaznamenaných vzpomínek  výstavu nazvanou Mapa minulosti parku Střed. Tu si můžete prohlédout do konce října v obchodním domě Central v Mostě

Mostecká radnice se snaží oživit zájem místních občanů o využití a budoucnost zanedbaného místa v centru města a získat tak příspěvek od Nadace Proměny Karla Komárka na jeho celkovou revitalizaci. Nadace zatím městu pomáhá s takzvanou předrealizační přípravou, kdy se snaží zapojit do dění kolem parku i místní obyvatele.