Chystáme MOSTECKÉ MOŠTOBRANÍ

17. 9. 2021

Park Střed v Mostě zažije díky naší nadaci, která jeho obnovu podporuje sumou 25 milionů korun, další velkou akci. V sobotu 2. října od 14:00 začne v parku zábavný den především pro rodiny s dětmi zvaný MOSTECKÉ MOŠTBRANÍ. Na program se kromě ochutnávek třeba jablečných nápojů a pokrmů dostaly také zábavné kulturní akce pro děti i rodiče. Náplň odpoledne rozšíří tematické debatní panely o budoucnosti parku či o jeho zeleni.

MOSTECKÉ MOŠTOBRANÍ propukne v parku Střed ve 14:00 hodin úvodním blokem věnovaném právě moštování. Zazní zajímavé informace o výrobě oblíbeného jablečného nápoje, návštěvnicí dostanou možnost si vyzkoušet lisování jablek. Dva tematické bloky budou odpolední kulturní program podobně obohacovat. O budoucnosti parku pohovoří zástupci nadace, města a architekti, o významu zeleně pro život ve městě zase mimo jiné Michal Tarant z litvínovského Centra ekologické výchovy.

Součástí programu budou také zajímavé workshopy. Jedním z nich provedou divadelníci z Toy Machine, s nimiž si děti budou moci vyzkoušet výrobu přírodních loutek. Druhý, který se ponese v duchu landartu, tedy přírodního umění, povede antropoložka Ludmila Škrabáková. Ta se zároveň coby řečnice účastní druhého diskusního bloku. Návštěvníky upoutá rovněž stánek Recykultu, na němž proběhne workshop pro rodiče s dětmi na téma "zachraň jídlo".

Podívejte se na časový harmonogram akce:

14:00 – zahájení akce a debatní blok o moštování
14:20 – divadlo Toy Machine s výrobou loutek